ALIŞVERİŞ SEPETİ
Toplam : 0 ₺
SEPETİM ÖDEME

750,00 TL ve üzeri kargo bedava!

Otomatik Sulamanın Faydaları

Otomatik Sulamanın Faydaları

Su kaynakları probleminin hat safhaya çıktığı bu günlerde otomatik sulamanın önemi gittikçe artıyor. Öyle ki aşırı kuraklık yer altı ve yer üstü sularını ciddi şekilde tehdit ediyor.

Suyun önemini iyi kavramak ve kullanımını doğru şekilde sürdürmek adına sulama alanlarının doğru yönetimi büyük önem teşkil ediyor. Bu bağlamda tarım ve konut alanlarının, spor sahalarının, park ve bahçelerin doğru yöntemle sulanmasına dikkat çekmek adına otomatik sulamanın kullanımı uzmanlar tarafından sürekli olarak tavsiye edilmekte.


Otomatik Sulamanın Faydaları

Otomatik Sulama ve Su Tasarrufu


Otomatik sulamanın belki de en büyük avantajı su tasarrufudur. Gelişmiş sprey, rotor ve nozul teknolojisi sayesinde alanlarınız doğru ve yeteri kadar sulanır.

Kontrol ünitelerine entegre kullanılan akış ölçer, nem ölçer ve yağmura duyarlı sensörler tasarrufunuzu en üst seviyeye çeker, israfı minimuma indirir.

Otomatik Sulama ve Zaman Tasarrufu

Otomatik sulama sayesinde manuel olarak hortumla konutsal alan, park bahçe ya da tarımsal alanları sularken harcanılan vakitten tasarruf edilir. Mobil cihazlardan ya da kontrol ünitesi üzerinden kolaylıkla komut verilir ve sulama eylemi bir iş olmaktan çıkar.

Otomatik Sulama ve Yeşil Alanların Korunması


Otomatik sulama sistemine entegre sensörler yardımıyla topraktaki nem takip edilebilir; yağmur sensörü sayesinde yağışlı zamanlarda sulama otomatik olarak durdurulabilir. Bu da sulama alanlarındaki verimin üst seviyelere çıkmasına yardım eder, bitkilerin daha sağlıklı olmasına doğrudan etki eder.

Hortumla sulanırken direkt olarak bitkinin suya maruz bırakılması toprağa fazla su gitmesine ya da bitkinin zarar görmesine sebep olabilir. Otomatik sulama sistemi ile ise sprinkler ve rotorlar sayesinde toprağın içerisindeki besin maddeleri korunur ve bitkiler çok daha sağlıklı bir şekilde suya ulaşır.

Otomatik Sulama ve Kaynakların Doğru Kullanımı

Bütün bunlar göz önüne alındığında gelişen ve değişen dünyada otomatik sulamanın önemi yadsınamaz bir noktadadır.

Tarımsal alanların korunması ve küresel su problemini minimuma indirebilmek adına olabildiğince tasarrufa yönlenmeli ve suyun doğru kullanımına önem verilmesi öncelikli olmalıdır. Doğru etüt edilmiş ve kurulumu gerçekleştirilmiş bir otomatik sulama alanı bu konuda en büyük yardımcı olmaya aday vaziyettedir.

Copyright 2019 © bahces.com. Tüm hakkı saklıdır. İzinsiz kopyalanamaz ve kullanılamaz.
Yugom E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.